La rectora (o el seu secretari) respòn el meu mail

Benvolgut,
Li agraeixo la reflexió que em fa sobre diversos temes que afecten a la nostra universitat. Sempre són benvingudes les opinions que arriben dels diferents membres de la comunitat universitària. Les estudiaré amb calma.
Cordialment,
Ana Ripoll
Rectora
En/na Joan Gil Oliveras ha escrit:
Benvolguda rectora Anna Ripoll,
Agraïnt-li la resposta per haver-me contestat l'últim missatge (fet públic al patatabrava.com) que li vaig enviari voldria exposar-li unes humils i breus reflexions davant el nou curs. En resposta al seu escrit de benvinguda i sobre el campus d'excel·lència li voldria expressar que:
REIVINDICACIONS DEL PAS
Espero que aquest curs li vagi d'allò més bé, tant a vostè com al conjunt de la comunitat universitària de l'UAB. Tot i això, la unitat d'acció sindical del PAS tractant el seus primers mesos de mandat d' "autoritaris" i sobretot la seva resposta davant els acomiadaments a OCE i l'acció de protesta en la sessió inaugural, em fan preveure tot el contrari. No entraré a valorar la seva resposta, pròpia dels qui etiquetant no intenten dialogar amb els que protesten, i dels qui no s'adonen que algunes institucions com la UAB porten en la seva idiosincràcia elements com la participació, la justícia social, la democràcia, ... que potser oblida. "Anar ràpid", i només ensenyar el què és bonic del seu mandat (UAB-CEI per exemple); no farà que s'obviï que la UAB és un espai de precarietat laboral i d'altres greugues.
RETALLADA PRESSUPOSTÀRIA A TOTA LA UNIVERSITAT
La meva decepció per les retallades pressupostàries que també patirem a la nostra facultat com un exemple més de les retallades socials davant la crisis econòmica em sembla preocupant. Digitalitzar l'Autònoma pot estar bé, però millor acabar amb els canapés en les session ignaugurals; si d'algun lloc hem de reduïr el pressupost, tot i que sent un dels estats amb menys inversió en educació superior a Europa, és graciós que en plena crisis, es faci això en comptes d'invertir més en el futur de les noves generacions.
EL SEU PROGRAMA ELECTORAL I LES SEVES PROMESES
Aprofito l'ocasió per recordar-li el segon col·loqui amb estudiants que ens va prometre a algunes entitats d'estudiants de l'ETC en una primera xerrrada-col·loqui electoral dut a terme als cinemes del mateix Edifici d'estudiants.
A més, d'aquesta proposta, també voldria rescatar els valors i principis del seu programa electoral ja que seria desitjable i coherent per creure en la seva paraula. Com per exemple, "vetllar per un finançament adequat per a les universitats públiques". Reduïr-lo doncs, no sembla coherent. Espero doncs, que des de l'ACUP, la nostra rectora defensi aquest necessari increment de la despesa pública en educació superior. Com també "el diàleg, la participació i la comunicació amb tota la comunitat universitària". Espero doncs que es creiïn nous espais de representació estudiantil, i que el Claustre de l'UAB tingui més pes i per tant, com a condició indispensable, es reuneixi més sovint.
Com podrà comprovar, humilment intento recordar-li, res més que el que ens va prometre electoralment. Si sapigues unir tots els que reivindiquem una universitat amb més qualitat, més pes i inversió pública; seria una rectorar que passaria a la història per haver escoltat el sentiment força unànime de la comunitat universitària. Si pel contrari, segueix amb el seu "autoritarisme" en referència al que deien des del PAS; malament rai. Vostè decideix. Molta sort.
Moltes gràcies per la seva atenció,
Joan Gil, a títol estrictament personal. Estudiant de la UAB.

Comentaris

Enric I. Canela ha dit…
Una resposta ben analitzada i meditada, de molt contingut.
Jo no ho hagués fet així. Sempre s'ha de respondre.
Joan G. ha dit…
Segur que ha estat el seu secretari. Com a mínim a mi m'han contestat, a un de les JSC no.
elcuencodelosmeses ha dit…
Ha estat una contestació MOLT política però és el que dius, almenys t'ha contestat.

Francament, creus que ho tindrà en compte?

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic