Pífia d'una Rectora. Capítol 2. FMUAB.

Com ja he explicat en aquest bloc, jo hi vaig ser present però em sembla més interessant la notícia extreta de l'ETC.

"Multitudinària assemblea d'estudiants a favor de la FMUAB

Ahir, dijous 8 d’octubre, va tenir lloc una multitudinària assemblea d’estudiants a la plaça Cívica per a organitzar la Festa Major de la UAB, després que el Rectorat fes pública la decisió de no celebrar aquest curs la gran diada festiva de la universitat. L’assemblea va ser convocada per la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i va tenir una molt bona acollida entre l’estudiantat universitari, arribant a aplegar més d’un centenar de persones.

Des que l’Autònoma va fer públic que aquest curs no se celebraria la Festa Major de la universitat, ja són diversos els col·lectius d’estudiants que s’han manifestat en contra d’aquesta decisió. Entre les iniciatives a favor de la FMUAB que més èxit estan tenint es troba la “Plataforma per restaurar la Festa major de la UAB”, que ja compta amb quasi 9.500 amics a Facebook i s’ha popularitzat ràpidament entre la comunitat universitària.

A més de les veus que circulen per Internet, dos dels col·lectius d’estudiants més actius de la universitat ja s’han començat a organitzar per tal de restablir la jornada festiva de la UAB. Es tracta de la Coordinadora d’Assemblees de Facultat (CAF) i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC); els convocants de l’assemblea general que va tenir lloc ahir, 8 d’octubre, a la plaça Cívica. L’acte, que es va celebrar a les 12h, pretenia ser una posada en comú, de forma oberta i amb tota la comunitat, al respecte de la supressió de la FM, amb l’objectiu que els estudiants i col·lectius d’estudiants poguessin continuar celebrant-la malgrat la decisió contrària de l’Equip de Govern.

L’assemblea va arribar a aplegar prop de dos centenars de persones, majoritàriament estudiants i membres de col·lectius universitaris que tradicionalment participaven de forma activa a la FMUAB. Tot i que els portaveus del SEPC i CAF van declarar que “encara s’està negociant amb el Rectorat” respecte a què passarà el pròxim 5 de novembre, la data en què inicialment es preveia la festa, els estudiants ja s’estan organitzant. La idea és celebrar la FM com fins ara, malgrat la negativa de la universitat i amb l’afegit que haurà de ser autogestionada. Durant l’assemblea, a més, es van explicar les diferents comissions que ja han creat els estudiants per a organitzar la diada de FM.

A continuació, podeu veure el vídeo resum de l’assemblea a favor de la FMUAB 09."

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic