Notícies de l'UAB d'inici de curs

El nostre pressupost de facultat s'ha reduït un 15% (diria que ja ho havia explicat). Això ha fet que en la reunió de degans al Rectorat "s'enbalentonessin" i es consensués que es reduís entre un 15% i un 20% del pressupost de l'UAB d'aquest curs. A la nostra facultat serà dia lectiu el dia de la FMUAB cancelada, ja es va informar a tots els estudiants. Tot i això, sembla ser que forces grups de PDI, de PAS i d'estudiants tenen ganes de que canviï la política de la Rectora (recordem que el seu entorn més proper està dividit); alguns ho voldrien aprofitar per la FMUAB i altres -majoria pel que tinc entès- com a "toc d'atenció".
A la nostra facultat com era de preveure (no sé si ho vaig explicar ja) a la Junta de facultat de finals de juny, EPA va presentar els resultats del referèndum per una moratòria d'un any pels graus i no ens van fer cas. D'acord amb el nou Estatut de l'Estudiant -parlat des del ministeri amb la CREUP, SE i "semi-fantasmes"- (reaci a les assemblees, molt reglamentari, ...), es vol fer el nou reglament del Consell d'Estudiants de la nostra facultat. El Degà ens ha explicat que es "farà aviat" amb Assemblea-sepc, UNANIMUN, REPOSOC, PEF i EPA (les associacions d'estudiants de la facultat). Em dona la impressió que aquest nou reglament "s'estendrà" a la resta de facultat.
Ahir, es van fer les sessions d'acollida i el deganat va convidar les associacions de facultat i altres (SEPC, AEP, FNEC i AJEC). Pel matí no hi va haver AJEC ni PEF. I ni pel matí ni per la tarda: SEPC, Assemblea (tot i haver-hi dos a la sala) i FNEC. Només ho dic perquè tot i que tots sabem que éren els primers dies de curs (preocupats per altres coses), han quedat una mica malament. Per cert, aquests estudiants seran els primers de la facultat que cursaran els nous graus, i com vaig dir en la presentació oficial en les sesssions d'acollida com a membre de la meva organització d'estudiants de facultat: "seran els veritables protagonistes".
Altres notícies:
Amb l’actual sistema de beques, un sector molt important de les rendes mitjanes-baixes corren un seriós risc d’exclusió de l’educació superior per raons econòmiques”.
El Secretariat Nacional de l’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) s’ha mostrat contundent a l’hora de valorar l’informe sobre el cost del curs universitari (veure adjunt) presentat per l’àrea d’Universitats de l’entitat. Consideren que l’actual pla de beques és insostenible si es vol garantir la igualtat d’oportunitats pels joves en l’accés a l’educació universitària.Que els ajuts per rendes familiars de 12.000 euros anuals (sense situacions familiars especials) ni tan sols cobreixin les despeses de l’estudiant en transport i material durant el curs és un exemple del perill que corren els sectors més vulnerables econòmicament de ser exclosos del sistema universitari per raons econòmiques. Consulta l'estudi
Som el país amb més estudiants que inicien cursos universitaris, però també el primer en que no els acaben. A més:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic