Campus Universitaris de l'Excel·lència

Las universidades se reinventan para orientarse a la innovación. Aquesta és la notícia del País. L'UAB aspira a ser un d'aquests campus d'excel·lència, i per tant, rebre més "calerons" que bé que els necessita després de saber que ha reduït el pressupost al 15%, eliminant la Festa Major de l'Autònoma.
El projecte de Garmendia d'unificar els campus universitaris i de crear-ne de més grans juntament amb el teixit productiu i sobretot, científic; està en marxa. A mi em va semblar fa temps una cosa més de la "mercantilització" o una mala solució al dèficit pressupostari universitari a través de l'excusa de "no malbaratar recursos públics". El Pla de Garmendia, del qual ja n'havia parlat en aquest bloc, tenia aquests grans campus dirigits a la creació de coneixement "aplicable" com un pilar de l'Estratègia 2015. Després de que Gabilondo li agafés la competència d'universitats, tot això quedava en entredit però pel que sembla el projecte està en ple funcionament, almenys pel que fa als campus d'"excel·lència" (paraula tant usada que ha perdut significat).
De tot això em quedo amb el comentari d'Elies al bloc de l'Enric Canela:
Elies
És una convocatòria patètica. No té cap mena de fonament raonable pel que fa als seus objectius, i molt menys pel que fa a la possible valoració quantitativa i qualitativa de les propostes.
De fet, segurament és una convocatòria on l’excel·lència sigui un dels últims valors a tenir en compte. I, evidentement, els factors territorials acabaran determinant una decisió estríctament POLÍTICA, en cap cas de qualitat.
Tot plegat, una convocatòria que en són dues, un autèntic caos procedimental i avaluatiu, i un autèntic despropòsit. Només s’entén alguna cosa si se sap que forma part del Plan E.
Per tant, totxo i demagògia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic