OCUPACIONS: Una reflexió sobre el cost

------> OCUPACIONS: Una reflexió sobre el cost
per Joan Gil Oliveras

Les estratègies a qualsevol preu no serveixen de gaire i menys sense assolir cap objectiu rellevant; i dividint i creant tensió entre l'alumnat que són els nostres propis companys, també, de lluita. De cara al curs vinent i sense voler molestar a ningú en concret; caldria tenir en compte totes les variables alhora de fer noves mobilitzacions. No és una crítica al passat. Millor que quedar-se a casa, és manifestar el teu rebuig a aquestes reformes educatives neoliberals. Simplement, com que el que cal és sumar i això resta; he trobat interessant -estiguin del tot bé o no les dades- exposar-les aquí.
Que ningú s'ho prengui de forma personal. Només aporto informació útil per a la reflexió, no per als reaccionaris o per la conformació amb l'estatus quo; sinó no seria informació útil.

Segons les estimacions de la UAB, el cost per despeses de reparació i neteja dels béns malmesos en ocasió de les protestes i les ocupacions anti-Bolonya entre març de 2008 i febrer de 2009 van pujar a 347.784€. Pel que fa al cost de la suspensió de l'activitat lectiva, del total per la UAB de 4.808.601€, a la nostra Facultat va representar un malbaratament de 347.784€. És important que tinguem constància de totes les conseqüències de les nostres decisions.
[Butlletí de la facultat de Ciències Polítiques]

Ser que sóc repetitiu però el moviment estudiantil des de la estratègia iniciada al maig del 2008 s'ha donat de cops a la paret; per culpa en bona part d'unes institucions acadèmiques i un poder polític incapaç de tenir en compte la veu dels crítics i de canalitzar les reivindicacions. Però també per una línia estratègica mal enfocada. Tots i totes ens podem equivocar de forma estratègica. El que no val, és tornar a caure en l'error. Deixem als assemblearis independents i a les noves agrupacions d'estudiants; l'oportunitat de liderar el moviment estudiantil català del curs vinent.
Moltes gràcies a tots, i bona sort amb els exàmens!

Comentaris

Adam ha dit…
quan dius que "deixem" als assemblearis independents i a les noves agrupacions t'estàs referint a que "deixem" a la PEF(i)EPA (i el deixem sembla que no t'inclou a tu, que formes part d'una "nova agrupació"...) liderar el moviment?
Aviam joan, tingues dos dits de front, com goses demanar que sortim del mig perquè "lidereu" el moviment estudiantil?
Els punts sobre les "i". Per liderar el moviment estudiantil es necessita capacitat de mobilització, i això ja sabem qui o ho té i qui no.
Anònim ha dit…
Contesto:
SEPC i anarcos

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic