Notícies interessants

3a vaga de mestres unitària de tots els sindicats de professors (CGT, vaga tot el dia) i sindicats d'estudiants (AJEC i AEP) contra la LEC:
Notícies del Batxillerat:

- Més oportunitats -> a 2n de BATX es podran fer per llei només les assignatures suspeses
- Baixar el nivell a la Selectivitat o més competència? -> la Selectivitat (la nova PAAU) tindrà menys assignatures avaluades per obligació legal però s'en podran fer més si s'és espavilat i hi ha molta competència en una carrera per entrar (poca oferta)

Unió sindical (SEPC, AEP, Assemblees UPF, FNEC, EeA, PUC, AJEC, Nexe Socialista) contra un Claustre de la UPF en què Moreso va vetar de parlar sobre temes que el criticaven:
-> Comentari al bloc del Xavier:

Aquest cop no estic pas d’acord, no perquè no sigui crític amb els meus propis companys de sindicat a la UPF; sinó perquè els conec i sé de quin peu calcen. El Rector Moreso va impedir que es parlessin aquests temes incomplint amb el propi reglament (tot i que he de dir que és més un buit legal que una irregularitat). I el senyor Moreso enfadat amb els estudiants, va intentar posar pals a les rodes per segons ell “perdre el temps”. Amb la tensió creada a la UPF per la seva mala gestió del conflicte i la seva poca transparència amb les relacions UPF-Mediapro, etc.; no era un bon moment per a més, impedir donar la veu als estudiants de la UPF; representants legítims del Claustre.

Altre cosa, és l’entrada -POSTERIOR- dels companys per fer una mica de merder i mostrar el seu rebuig.

Com ja he dit en TANTÍSSIMES ocasions, acció-reacció per part de Rectorats i estudiants crítics ens du on estem: en un punt sense sortida. Crec que en aquests moments, ja estem parlant de qüestions més que personals degut a expedients, picabaralles dialèctiques, etc.

Per cert; et recomano el web d’Estudiants per una Política Activa, qui juntament amb la PEF; varem guanyar les eleccions de Junta de facultat: epauab.wordpress.com

Moltes gràcies i esperem que aquest drama no dur-hi massa.

Notícies sobre la lluita contra Bolonya:

- Tot exercici de memòria històrica és d'agrair: Universitat, catedràtics, LOU i Bolonya, un recorregut en clau d’història del temps present

-I Pròleg… Documental recopilatori mobilitzacions contra Bolonya a Barcelona

L'ANECA engega dossiers informatius per l'adaptació a la nova metodologia ECTS:

- El dossiers dels Plans d'estudi de CCSS de l'ANECA amb el quadre de les competències i habilitats

- Bolonia, o la 'logsificación' de la universidad española

- Albert Corominas y Vera Sacristán: Universidad europea: ¿giro social en Lovaina?

I he descobert el web d'una organització similar a AJEC i propera a les JSC: Nexe Socialista

Bona Mens ens explica que davant el No al grau de Filosofia de la UB, entraren en un procés de participació per fer-lo entre tota la comunitat universitària de la seva facultat:

- Els estudiants de Filosofia s’activen

Joan Gil Oliveras

Recordo la feina del pobre vice degà creant un fòrum de participació per parlar dels nous plans d’estudi quan s’engendraven. La conversa es va limitar a jo i ell i com que ens veiem sovint, varem deixar-ho córrer. jeje.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic