No augmentaran les matrícules universitàries

Mentrestant alguns manifesten la precària situació, sobretot a la UPF, del català a les Universitats. D'altres com el president Camps ajuden a que aquesta situació sigui encara més precària al seu país: al País Valencià. Tot i això; arriben bones notícies: hi haurà més places de Medicina, i per qui no ho sabés: aquest any no augmentaran les matrícules.
Un professor de l'Assemblea PDI i PAS en una entrevista força sincera on exposa el que coneix i el que desconeix exposa això sobre la nova avaluació docent: "El fet d’estar pendent de l’evolució d’un estudiant, cosa que em sembla meravellosa, requereix un esforç molt gran i uns recursos encara més grans. Aquests recursos, pel que sembla, no hi són. Per tant, el més probable de tot és, no que haguem de fer més feina, sinó més feina de vigilància, d’estar pendents que s’assoleixin aquells tres o quatre conceptes que toca, aquells que estan al programa. Dit d’una altra manera, sembla que es pretenen evitar el temps de reflexió, el temps d’aprenentatge lent en què l’estudiant pugui pensar pel seu compte, pugui ser crític. Bàsicament és acomodar-se, acomodar el personal a un sistema de producció de mercaderies. I no estic parlant de la mercantilització de la universitat. És l’estudiant qui acaba sent una mercaderia més, que porta un contenidor de mercaderies sense capacitat de reproducció. Em refereixo només a aquell tipus de coneixements propis d’allò que abans s’entenia com a lletres. Desconec per complet com pugui ser a ciències. L’altre dia m’explicava un professor de biologia que ells ho porten força bé, però desconec completament quin és el sistema d’ells."
Enric Canela, que tot i ser un pro-Bolonya és un gran defensor de l'igualtat d'oportunitats a la universitat pública -i que també s'ha adherit a la campanya pel català de la PUC, la qual a l'EPA estem debatent si adherir-nos-hi també- ha fet un escrit exposant que les noves beques promeses per Gabilondo no són tant bona notícia perquè realment són una misèria. Aquest ha estat el meu comentari:

Joan Gil Oliveras
Gràcies Enric per la informació i els anàlisi que ens ofereixes i per tenir una visió social propera tots els estudiants mobilitzats. Merci.

enriccanela
Joan,Saps que encara que defensi el procés de Bolonya no ho faiug sense condicions. les beques són la base d’un sistema universitari socialment just.Gràcies a tu.
Gabilondo però també fa promeses en temes d'un nou finançament universitari.
En la xarxa, també es parlen de les últimes accions violentes d'alguns estudiants.
El País parla de mala situació dels ingenyiers. Ningú vol estudiar això.
Franscesc de Carreras i 3.000 professors/es demanen que la carrera de Dret es tregui del sistema de Bolonya. Com passa al Regne Unit; per cert.
També es parla de la campanya d'AJEC i alguns professors:
ASU (Associació Universitària Socialista). AJEC i Lluís Tort.
Proposta inútil i mal planetajada.Poca legitimitat després de no fer res en les mobilitzacions.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic