Privatització: Beques Universia

08.05.2009 Avantatges - La UAB, en actuació conjunta amb el Banco de Santander, posa en marxa un programa de 20 beques-salari, que poden donar sortida a unes expectatives de futur de joves talents que d'altra manera foren inviables. Aquests ajuts comprenen el pagament de 500 euros mensuals durant 10 mesos, renovables al llarg dels anys de duració d'un grau. La UAB aportaria a més el cost de la matrícula i altres serveis de campus, i fins i tot l'allotjament si fos el cas.

Aquesta iniciativa respon al compromís social de la UAB, que vol atreure el màxim de talent en l'àmbit acadèmic, en la docència, en la recerca, en la gestió, en la transferència de coneixement i també entre els seus estudiants procurant que cap d'ells vegi minvades les seves possibilitats d'accedir a una formació superior, pels recursos econòmics de que disposa el seu entorn familiar.

Podran optar a ser beneficiaris d'una d'aquestes beques els estudiants que:

  • Tinguin un bon expedient acadèmic i una nota de tall que permeti l'accés als estudis desitjats.
  • Disposin d'un nivell de renda familiar que els permeti accedir a una de les beques ordinàries que concedeix el Ministeri d'Educació, i en concret que es presentin i obtinguin l'acreditació del programa de beques per als alumnes que inicien per primer cop estudis universitaris (“becas de inicio” del ME, gestionades per l'Agaur). En el moment de la presentació a aquesta convocatòria només caldrà acreditar el fet d'haver presentat la sol·licitud de beca al ME.
  • Hagin estat avalats pel centre Educatiu de referència i en concret pel seu tutor, mitjançant un informe personal que acrediti de la seva idoneïtat, per ser candidat a la beca.
  • Presentin un breu escrit –original del candidat- que exposi les motivacions en la tria dels estudis universitaris. Si la comissió d'adjudicació ho considera es podrà sol·licitar una entrevista personal.

També es valorarà altres factors com procedir d'un centre educatiu que participi en el programa Itaca, estudiar en un centre de secundària vinculat a la UAB, haver participat com alumne en el programa ÍTACA quan es cursava 3r de l'ESO o haver participat en el programa ARGÓ (en aquest cas es demanarà el certificat d'idoneïtat del professorat de la UAB avaluador del treball de recerca).

El termini de presentació a aquest ajuts comença el 15 de maig i acaba el 15 de juny. La resolució provisional serà publicada el 26 de juny i el període de reclamacions anirà del 29 de juny al 3 de juliol. Les sol·licituds s'han de presentar a la secretaria de l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE) de la UAB, a la planta baixa del Rectorat (al Web de l'ICE trobareu la instància de sol·licitud que cal presentar).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic