Als qui a vegades no han pogut donar la seva opinió

"Bona Mens" mal que ens pesi a molts dels que formem part del moviment estudiantil; simbolitza part de la opinió de part dels companys de classe que no han entès els mètodes d'algunes de les reivindicacions estudiantils de l'últim curs.

Entenc doncs, que en part, afirmen el que jo he anat explicant en aquest bloc i és que des del Magi del 2008 i després de la desaparició de la PMDUP no s'ha assolit cap resultat significatiu pels estudiants. I en canvi, si s'han originat greus conflictes entre estudiants, deixant algunes escletxes d'esperança de nous assemblearis que amb les últimes onades i crítics amb la falta de democràcia interna de la CAE o del sectarisme que imperteixen alguns assemblearis de cert sector estudiantil; poden ser el futur del moviment. Amb alguns d'ells hi he parlat. No tenen cap relació amb cap sindicat d'estudiants; bé algun si, però la majoria no.

Els crítics de tots els cantons estudiantils han d'unir-se. Considero que seria un error que tots els que critiquen com s'ha dut a terme la lluita des del Maig del 2008 no s'uneixin al moviment estudiantil. En un mail a "Bona Mens" així els ho he expressat. Està bé crear debat i un estat d'opinió autocrític amb les mobilitzacions estudiantils però de la manera que sigui caldria que ells i elles també hi forméssin part. Sense estigmatitzar més els líders del SEPC als quals alguns els hi tinc molt de respecte i els valoro força pel seu coneixement universitari. Continuo entenen que la seva estratègia estudiantil ha fracassat i seguirà fracassant. Per això em sabria greu que aquests "nous mobilitzats" (entre assemblearis independents, anti-assemblearis i crítics amb les ocupacions) no forméssin part -de la forma que sigui (no imposaré cap fòrmula) i sense substituir ningú ni cap òrgan estudiantil- del moviment estudiantil.

Totg i això; subscric el que bé va dir l'Eduald (estudiant d'Econòmiques) que "els article[s] perd[en] força en usar conceptes tant poc rigurosos com "anarcoguays"; en un comentari seu al bloc de "Bona Mens".

També discrepo del segon punt del "seu manifest":

  1. Considerem que les vagues, com a dret que són, no han de votar-se , sinó que s'han de poder exercir o no exercir lliurement i a títol individual.
  2. Considerem il·legítim qualsevol mecanisme que impedeixi la lliure circulació a la Facultat i el funcionament regular del curs acadèmic.
La legitimitat és un concepte teòric que és força confús. En tot cas, no considerem oportú o correcte. Tot i que no ens enganyem, si jo estigués en una vaga de treballadors; els piquets els faria. El que passa, és que una vaga d'estudiants no em sembla ni necessari ni oportú fer piquets "contundents" (com en diuen alguns) -del pal imposició o broma de mal gust (apagar els llums)- i si em sembla bé un piquet informatiu (jo n'he fet). Sóc massa catòlic per molestar els qui decideixen no secundar la vaga estudiantil. Però en el cas d'una vaga de treballadors per temes d'acomiadamanets; la solidaritat amb l'acomiadat i contra l'ERE; seria superior a la bona entesa amb el que lliurement decideix no secundar la vaga perquè molt segurament això dona bastant pel cul a la majoria que si que la volen secundar; per això també criticaria el primer punt si estiguéssim parlant d'una vaga de treballadors/es.

Molt d'acord amb el que adjunto aquí, que va exposar Júlia Rosell contestant al comentari de l'Eduald:

"I per últim: també estaria bé que als del SEPC, i a tu concretament, us entrés d'una vegada al cap que la lluita no es divideix en "probolonya" i antibolonya", hi ha un gran matis de grisos i un bon ventall de possibilitats en el no a Bolonya. El dia que la gent com tu ho entengui, realment farem un pas endavant."

Tantes vagues desgasten el moviment. Així ho exposa Elliot on a Lletres, la "vaga" no es va secundar ni pels mateixos convocants. M'ho crec.

"Els estudiants hem dit prou. A
Lletres, de l’UAB, des de dimecres s’està vivint una “vaga” que no està seguint ni els propis convocants. Esperava un comunicat de l’Assemblea donant dades de seguiment de la vaga, però com que aquest no arriba, m’aventuro a dir que ha estat del 0%. Totes les classes s’han pogut seguir amb normalitat i els estudiants que hem volgut continuar amb la activitat acadèmica no hem tingut cap problema per fer-ho. Tothom s’està comportant a l’alçada de les circumstàncies i la normalitat és absoluta a la Facultat. Enhorabona."

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic