La inversió en Educació i Recerca de l'estat

Enric Canela recull en el seu bloc varies notícies sobre inversions del govern central a recerca, innovació i educació superior. Us faig un breu recull d'alguns fragments escrits en el seu bloc:

"(...) El dia 23 de desembre el Govern va aprovar un conveni de col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum per fomentar la contractació estable d’investigadors i tècnics de suport en recerca biomèdica amb una inversió total de 2,562 milions d’euros.

(...) M’havien quedat per publicar tres acords del Govern de la Generalitat del passat dia 16 relatius a recerca. (...) Un és la signatura d’un conveni, amb el Ministeri de Ciència i Innovació i la UAB, per a la creació del Consorci que gestionarà el Centre de Biologia Animal i Teràpia Gènica Plataforma Fenotipal Metabòlica (CBATEG-Mouse Clinic). (...) El tercer és l’aprovació d’una subvenció de 7 milions d’euros a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) per cofinançar les obres l’edifici H2O al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) i per a la construcció d’una Plataforma d’Assaig de Noves Tecnologies i Experimentacions de l’Aigua (PLANTEA) al mateix edifici.

(...) La despesa pública en institucions d’educació superior com a percentatge del PIB a l’Estat espanyol és del 4,23% del PIB, mentre que la mitjana de la Unió Europea dels 27 és del 5,04%. Si ens fixem en la educació terciària, els valors són de l’1,09% i del 1,15%, respectivament.

El percentatge del PIB que destina l’administració pública a educació a l’Estat espanyol és del 4,72% i el de procedència privada el 0,52%. A la Unió Europea dels 27 els dos valors són el 4,72% i el 0,48%.

El percentatge d’ajuts públics als estudiants referit a la despesa pública en educació a l’Estat espanyol és d’un 3% del total destinat a educació, un 1,62% dels recursos destinats a l’educació primària i secundària i un 8,19% dels recursos destinats a educació terciària, i a la Unió Europea dels 27, un 5,92%, un 3,05% i un 16,51%, respectivament."

També exposa en el bloc el que costa la UOC: "El finançament previst en el Contracte programa preveu unes despeses de funcionament de 233.079292 euros i unes despeses d’inversió de 57.265.633 euros. De les despeses de funcionament, la transferència de 22.800.000,00 euros estarà condicionada al compliment d’objectius estratègics, definits en el contracte programa, per part de la UOC."

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic