El resum sobre Universitats d'aquest Nadal: Notícia de la setmana: Acords amb els Rectors a UdL i UdG

Inesperadament he tornat de l'Aragó i ara he agafat el meu bloc per fer-vos un resum del que ha estat passant aquest Nadal:

Vaig penjar -però aquí està millor escrita- la carta d'un pare d'un estudiant reprimit pels Mossos, enviada a la Conselleria d'interior. Es veu que el van contestar.

El dia 25, dinar de Nadal, els 40-70 estudiants anti-Bolonya que ocupen la UB, encara estan passant les festes nadalenques en germanor estudiantil. La veritat, molt més meritori que altres estudiants que deien que ocuparien i finalment no van ocupar a la UAB a Lletres. Però bé això és igual.

El cas -i això si que em preocupa- és que no s'ha sentit a parlar de la Taula Nacional de Diàleg per la Universitat Pública de la comissionada a la que no hi volia convidar els que estan protestant: els assemblearis. O almenys als que no vulguin negociar. Si s'entén la conclusió fins la primera frase, la taula farà pena, perquè el que interessa és negociar amb els que no estan d'acord. No té sentit que no hi siguin els que critiquen la reforma. I menys els que han creat aquest moviment de protestes. Que hi siguin altres estudiants, a mi em sembla bé, ara, els representants d'estudiants també són assemblearis.

També fa poc vaig saber mirant el bloc d'Enric Canela com "els aproximadament 1.500 enginyers de telecomunicacions del Principat que fins ara restaven al Col·legi d’Enginyers de Telecomunicacions espanyol van decidir el dimarts a l’assemblea escindir-se del col·legi estatal i fundar-ne un de propi".

També aquests dies al País he llegit un article molt bo, en el qual el mateix Enric Canela (ANECA) hi ha participat (l'han entrevistat) en el qual es donen moltes dades interessants:

La financiación de las universidades no llega para poner en marcha en España la reforma europea El endeudamiento total es bajo, aunque 10 centros tienen déficit

Aquest n'és un bon resum de la situació financera de les universitats públiques espanyoles: "Éste es el panorama: la plantilla de profesorado no está ajustada a la demanda en muchas titulaciones, no hay suficiente flexibilidad legal para la movilidad de docentes entre ramas de conocimiento y universidades, y el dinero que se da para proyectos de investigación no cubre los gastos complementarios para ejecutarlos. Esto hace, paradójicamente, que las universidades que más investigan estén expuestas a un mayor déficit."

Al diari el Mundo també em vaig trobar amb una notícia estudiantil, mirant el bloc de l'Enric:

"Ciutadans denuncia que el govern subvenciona a un grupo de independentistas extinguido"

Una notícia que no té cap ni peus. El SEPC rep com a BEI des de fa temps (en aquest bloc fa temps ja ho vaig exposar). El SEPC pertany a la Esquerra Independentista i precisament, per això, no pas a ERC! Quin error més greu. És que és vergonyós. El problema del Mundo és que no s'informa, i el de C's que vol treure rèdit electoral a qualsevol ximpleria. Una notícia falsa més per rajar i punt i ja en van dues analitzades en aquest bloc. Les altres -se suposa- que són del moviment contra Bolonya.

La bona notícia de la setmana és que els universitaris contra Bolonya d'altres universitats han arribat a acords amb els seus respectius rectorats. A Lleida, a la UdL, han arribat a acordar amb la firma del Rector de la UdL una taula de diàleg per parlar sobre la aplicació i a fer algunes consultes molt concretes. Ho han penjat els assemblearis de Lletres de la UAB. Els quals els seuse estudiants crítics els han exposat en alguns comentaris força interessants, el perquè de que uns arriben a acords i altres no. En resum: per les formes i els expedients. Arribar a acords al meu entendre sempre és positiu. Si no són a qualsevol preu i les dues parts han cedit i s’han comprés. És el final d’un conflicte.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic