Tampoc és això company. Crec jo vaja.

Ocupem el claustre

MARC PERPINYÀ I ORTEGA | Coordinador de la PEF Barcelona | 27/11/2008

Desde dilluns dia 17, la Facultat de Ciències Polítiques i Sociología de la UAB no ha estat la mateixa, de la mateixa manera que l'edifici històric de la UB.

Aquest dilluns dia 24 la Facultat de Lletres de la UAB s'ha vist ocupada indiscriminadament per una assemblea que, juntament amb la CAF i el SEPC, tots recordem pels resultats de l'ocupació del març passat . Tot i que aquest cop no hi ha hagut violència, si que altre vegada hi ha hagut imposició.

Degut als fets ocurreguts a Lletres al març i la criminalització que varem rebre dels mitjans de comunicació tots els estudiants en ser englobats en un "mateix sac", nasqué a la Facultat de Polítiques, la Plataforma d'Estudiants de la Facultat (PEF). L'objectiu és millorar de forma democràtica i negociadora la vida estudiantil a la facultat.

Ara, un altre cop hem estat ocupats i criminalitzats, englobats tots de nou en un mateix sac, fent-nos a tots responsables d'unes pràctiques antidemocràtiques que tan sols defensen una minoria i produida en el marc d'unes eleccions claustrals que, després d'una primera votació el dimarts 18, han acabat el dimarts 25 amb la victòria de la PEF.

Unes eleccions que, tot i començar en un clima advers a la democràcia, en plena ocupació, han servit per mostrar el rebuig de la majoria d'estudiants a les pràctiques antidemocràtiques i a la imposició. Una mostra de que els estudiants volen un canvi, no observat com caldria per la societat.

Continuen les ocupacions impositives de l'Assemblea, avui i per massa temps, però amb aquestes eleccions claustrals hem demostrat que la majoria d"estudiants preferim una altra via: la democràtica.

----------------------------------------------------------------------------------------

Potser el senyor Perpinyà, amic personal, i una persona admirable, no sap que les Assemblees han estat la candidatura que ha guanyat a la majoria de la UAB a les eleccions al Claustre. I per tant, que es mereixen un respecte. El canvi en les eleccions només s'ha donat a la nostra facultat i a Econòmiques on la Assemblea es presentava dividida en dues candidatures. Però no pas a la universitat. Tampoc entenc l'estil amb el que tracta a la minoria mobilitzada ja que amb algunes ocasions, li podria donar la raó, però no crec que es tingui de menysprear la seva mobilització. La conclusió que se n'extreu tampoc és correcte.

No són maneres de fer publicitat de la PEF. Crec en la llibertat d'expressió, però volia exposar que si hi ha alguns arguments vàlids. No obstant, el menyspreu pels únics que lluiten per alguna cosa a la universitat, no m'agrada. No és el meu estil. Per molt que ells, jo o tu, amic Perpinyà, estiguem políticament i èticament allunyats.

Alguns companys teus han estat molt lloables possibilitant una entesa entre tots els estudiants a través de les seves valentes aportacions al debat de la Assemblea General que es va dur a terme fa uns quants dies. Van exposar que si volien afegir a una Assemblea de Polítiques i Sociologia, des de zero. Una aposta a la qual dono suport. I tot i que entenc que no us van fer cas i us queixeu d'això, fa temps que ells i elles ja estan treballant en el tema com per canviar de línia política. És comprensible. Algunes de les accions com la dels Ferrocarrils no és justificable.

I tant tu, com els de la PEF amb la vostra proposta de dissolució per una nova assemblea més plural i representativa, realment sou un bon exemple d'entesa. Per això no entenc aquest escrit. Si entendria un escrit sobre els que no volen la ocupació fent-se sentir democràticament. No obstant, com la facultat està molt cremada i no vull més merders, i m'he equivocat molt amb tots, tots aquells posicionaments que van en la deriva de la confrontació dels dos blocs. La Assemblea no va guanyar pel sistema majoritari. Però va treure quasi la meitat dels vots de les eleccions. Tot i que evidentment per uns quants vots més vareu treure 3 claustrals, que us reconforten com a òrgan legítim de representació estudiantil. Això no ho negaré. La legitimitat de la Assemblea és estatutària, és d'organització interna. I també, com la vostre, pels vots en les eleccions ja que varen treure un claustral també. Espero que puguem trobar un camí conjunt políticament a la facultat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic