El moviment associatiu juvenil reclama una sortida dialogada al tancament d’estudiants a les universitats

El moviment associatiu juvenil reclama una sortida dialogada al tancament d’estudiants a les universitats

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), plataforma que aplega 96 entitats juvenils, demana als rectors de les universitats catalanes i al Departament d’Innovació, Empresa i Universitats que reconeguin que el Pla de Bolonya no s’ha explicat ni prou ni bé.

Per tot això, el CNJC demana:
  • Voluntat de diàleg als rectors i a l’administració universitària per tal d’arribar a una sortida negociada de la situació actual.
  • El reconeixement per part dels rectors i del conseller Huguet de que l’adaptació a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior s’està duent a terme de forma improvisada i sense preveure les conseqüències que poden tenir algunes mesures, sobretot pel que fa a la compatibilització d’estudi i treball.
  • Que les universitats i l’administració informin, de forma transparent i immediata, dels seus plans de concreció de l’adaptació a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior, de què implica a la pràctica.
  • Una política de beques suficient, que cobreixi les necessitats dels i de les estudiants, i que no sigui una ajuda limitada com fins al moment.
  • El traspàs dels recursos destinats a beques de l’administració de l’Estat a la Generalitat de Catalunya.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic