Tancada a València

Tancada a València

El nou curs acadèmic a València, suposadament l’últim abans de que s’apliquen els nous plans d’estudi seguint els criteris de l’EEES, ha arribat a la Universitat de València amb un esclat de resistències per part de la comunitat estudiantil, disposada a fer front al procés de Bolonya d'una manera ferma.

Aquestes assemblees de facultat han començat a fer feina des del primer moment, tant d’agitació com de caire formatiu i, finalment, han donat el pas de realitzar tancaments a les facultats. L'Assemblea d'Estudiants de Filosofia de València va ser la primera en donar aquest pas, creant així un precedent ràpidament imitat per altres facultats, i avui dia es troben ocupades pels estudiants les Facultats de Filosofia i Ciències de l'Educació, la de Filologia i Comunicació, la de Geografia i Història, totes elles al campus universitari de Blasco Ibáñez, i ja al campus de Tarongers, la Facultat de Dret.

D'aquesta manera es pretén visualitzar la resistència dels estudiants a uns plans d'estudi que pretenen ser imposats sense haver passat per cap tipus de debat al si de la comunitat universitària i que pretenen, com ja hem denunciat en múltiples ocasions, devaluar els títols, homogeneïtzant-los i potenciar una estructura de graus i postgraus destinada a la formació de treballadors precaris. Així mateix, durant els tancaments el treball és continu, treballant per comissions i promovent activitats per a denunciar aquesta situació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic