Publicat per Especial Bolonya. Un doctorat contra el Grau.

UAB: Greus discrepàncies al sí de la institució sobre els nous plans d’estudi

Publicat per Especial Bolonya a Octubre 30, 2008

Les contradiccions entre els estaments institucionals de la UAB en relació als nous plans d’estudi trascendeixen als estudiants. A Econòmiques i Lletres es filtren les discrepàncies de fons sobre una reforma sense finançament solvent i amb unes garanties democràtiques dubtoses.

Esmena a la totalitat al Grau d’Econòmiques

A la Facultat d’Econòmiques, David Pujolar -professor doctor del Departament d’Economia d’Empresa- ha presentat una esmena a la totalitat del pla d’estudis de grau, esmena que s’afegeix a la negativa dels estudiants de l’assemblea a aquest pla d’estudis.

Els motius de l’esmena a totalitat són molt contundents i no deixen marge de dubte:” falta de compromís real amb els principis d’una Universitat Pública”, “manca de transparència informativa i de possibilitats de participació de col·lectius implicats en la definició i articulació dels nous plans d’estudi”. L’escrit original lliurat al registre es pot llegir aqui.

Conflicte a Humanitats

Segons informen fons de la Facultat de Lletres de la UAB, l’Equip de Coordinació de la titulació d’Humanitats possa els seus càrrecs a disposició de l’Equip deganal per un fort desacord sobre la metodologia d’aprovació i la manca d’informació referent al nou grau d’Humanitats.

Segons un escrit atribuït a l’Equip de Coordinació “no va poder intervenir en el procés de revisió i de redacció final del nou pla d’estudis de Grau” i tampoc ” poder participar en el document d’equiparació entre assignatures de Llicenciatura i assignatures de Grau”. Afegeixen: ” El fet de no haver pogut treballar en estreta col.laboració amb l’equip de Deganat des del moment del disseny del nou pla d’estudis, tal com hauríem desitjat, ha provocat que, de vegades, la Coordinació desconegués informació rellevant sobre el pla d’estudis o el procés de matrícula”.

L’Equip de Coordinació també recull que “han donat suport manifest a l’equip de Deganat en múltiples ocasions i sempre que les circumstàncies ho han requerit”. Tot i això no han vist recompensat els seus esforços tot i que, ni tan sols sel’s va informar de l’avaluació positiva de l’ANECA sobre el pla d’estudis presentat.

Aquesta notícia, encara pendent de confirmació oficial - i depenent de si el Deganat efectivament l’acepta- il·lustra el que els estudiants de Lletres denuncien des de fa mesos en relació a la manca de democràcia i de transparència en el procés de reforma dels plans d’estudi i que ha comportat un contenciòs administratiu per convocatòria irregular de Junta Permanent.

El Grau d’Humanitats és una de les titulacions que enguany s’imparteixen a la UAB segons el Reial Decret de Graus , juntament amb el de Matemàtiques i Física. El procés d’aprovació del Grau de Traducció i Interpretació comportà la dimissió de l’Equip deganal per “ingovernabilitat de la facultat” davant la negativa d’un important sector del professorat i de l’Assemblea d’Estudiants. Tot i això, amb la renovació de l’equip deganal i el desgast institucional de l’assemblea van comportar l’aprovació del pla d’estudis de grau a FTI.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic