President del CRUE i les seves "frases cèlebres"

"crearem una botiga de títols"

"és necessari que es pensi en la rendibilitat social d’aquests estudis. Cal comprendre que la universitat té una dimensió social."

- El problema és que es va a canviar el model de beques per convertir-se en una mena de préstec.
- El que cal fer és mantenir els dos models. Un basat en la renda familiar per als que no poden accedir a aquests estudis, i després les beques préstec, un model que funciona a tot el món i que normalment van destinades al postgrau. El problema és que el Govern central ha augmentat molt aquestes beques préstec. Ara bé, els màster oficials tenen un preu públic.

- Però molts d’aquests màster són obligatoris per poder exercir una professió.
- No hauria de ser així, perquè una titulació hauria de ser condició indispensable per a la sortida professional, una altra cosa és que el màster capaciti per a un altre exercici professional.

- El CAP es convertirà en màster i costarà el triple, i és requisit indispensable per exercir de professor.
- Nosaltres estem defensant que el CAP tingui un preu similar al que té ara. Seria un disbarat que sigui un requisit per tenir l’activitat de professor i que després no tingui els preus que no siguin assequibles.

- El mateix passarà amb les enginyeries.
- Hem demanat a les universitats que tanquin ja aquest assumpte perquè estigui llest el 2010, però encara no està tancat.

- Amb Medicina i Arquitectura s’han trobat amb molta oposició a l’hora de crear noves facultats, sobretot privades.
- El debat de Medicina no s’ha fet a fons. No hi ha un estudi seriós sobre quins són realment les necessitats d’aquest professional a Espanya. S’ha de garantir que la formació sigui de qualitat. A mi no em sembla malament que es creïn altres facultats de Medicina, però crec que, al meu parer, hauria altres solucions.

- ¿Com quines?
- Doncs haver ampliat les places a les universitats públiques, haver posat diners per a què això fos possible. Tenim por que si augmenten indiscriminadament les facultats i el nombre d’estudiants baixi el nivell. A Madrid es va fer un estudi i es va dir que no feien falta metges, sinó especialistes, que es soluciona ampliant les places MIR

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic