Estratègia davant la aprovació dels graus a la Assemblea d'estudiants

La Assemblea d'estudiants s'ha reunit avui una hora, en un ambient de plena cordialitat i engegant les piles pel nou curs. Un curs que comença amb la precipitada aprovació dels nous graus, que com bé ja sabeu acaben amb les atribucions professionals que tenia un llicenciat/da. La crítica als graus és la de sempre, però més concretada: no es podrà compaginar feina i estudis, una llicenciatura equival a un Grau més un Postgrau, l'augment de taxes de matrícula, etc. La reducció o devaluació del contingut de les matèries no ha esta tant com la esperada i la que pronunciavem a cada manifestació. No obstant, hi ha els greuges del Pla Pilot que amb el nou grau no se solucionen, sinó que perduren. Quan varem fer el referèndum sobre els plans d'estudi adaptats a Bolonya, la Assemblea va fer campanya pel "No" exposant que un Postgrau costa molt car, que hi haurà en algunes assignatures la obligació d'anar a classe, etc. En aquell referèndum i en totes les assembles es va decidir que tot això ja era prou per dir un "No" rotund als nous plans d'estudi. El referèndum el varem guanyar de forma aplastant als defensors dels graus.

De moment la Junta de Facultat es presenta tranquila. Tot i que ja hi ha dues esmenes perquè no s'elimini l'Anglès de la titulació. La Assemblea, en la seva totalitat, ha decidit i va decidir que Anglès, Dret i Història eren fonamentals en una titulació de CC.SS. i que calia preservar-les. En aquests moments, al Grau de Polítiques es podria suprimir l'Anglès. Dos professors, i jo mateix, hem criticar aquest fet.

La Assemblea d'avui era per decidir la estratègia de cara a la Junta de Facultat. Tot i que aquesta és antidemocràtica en la seva composició, no bloquejarem la Junta de Facultat. No obstant, no ens quedarem de braços plegats com si aquí no hagués passat res, tots els assemblearis presents avui hem apostat per fer una Concentració pacífica però sorollosa fora de la Junta de Facultat per mostrar la nostra indignació. Una forma de pressió social al mode més "hippie" possible, i sense cap "punkerrada". També s'ha parlat de la situació a la Assemblea, es creu que aquest curs estarà ben plena, perquè els 4 assemblearis que hi érem presents ja tenim algunes (més de 2 cada un) estudiants que volen entrar i participar en aquest espai obert a tothom.

Doncs això, que a dintre no hi haurà "merder", no hi haurà bloqueig, ni soroll (ens hem compromès a no fer cap mena d'acte "punky") però que a fora si. A fora, tal i com jo ja vaig exposar-li al VDOA es farà una concentració. És necessari veure la legitimitat, representativitat, i suport estudiantil que té el nostre "No" perquè a la Junta de Facultat se n'adonin que estan votant en contra de la voluntat de la majoria d'estudiants. Per tant, des d'aquest bloc convoco a tothom que està llegint-lo a manifestar-se dimecres davant la Junta de Facultat contra els nous plans d'estudi. Al final la meva posició "No al bloqueig" ha estat acceptada, fins i tot abans de que exposes algun dels arguments.

Comentaris

Anònim ha dit…
aquest any no siguis tan stalinista Joan, que l'any passat m'han comentat que es va fer fora gent... perquè "presumiblament" eren del SEPC, i se'ls acusava sense fonaments i titllant-los de radicals i violents.

Com es nota que AEP es la marca blanca d'en Saura a les universitats.

Ai senyor Joan Gil Oliveras, que ets un puto "Lumbreras", vas de radical, d'alliberat per la vida, i no has treballat en la teva puta i trista vida, per no tenir, no tens ni nº de la Seguretat Social!

Puto anormal de merda!

Joan Díaz
(Secretari organitzatiu del Associació fora frikis de la UAB)

joandiazmartinez@msn.es

Campanya fem callar Joan Gil
Anònim ha dit…
Constament vas dient que ets d'AEP... perquè?

Doncs perquè demostres el que realment ets, un polític que vol aspirar al poder, la mateixa talla de vividors com els Romeva, Albert Claret, Jorge Torres... ja en tenim prou! Deixeu de contaminar el nostre entorn, dinamiteu a tothom que no us segueix amb desqualificacions de violents i radicals, peró vosaltres sou la escòria més gran, ni els nazis del 33, vosaltres sou uns fills de la gran puta, aneu de pobres, pero toqueu pasta, aneu de guais, peró el 091 i els Mossos a la porta, aneu d'intel·lectuals refors, i sou més subnormals que els Brigadas Blanquiazules en un concert de Obrint Pas...

Joan Gil, abandona la facultat!!!

Joan Díaz canya contra en Gil!
M'adhereixo a la teva plataforma!

Pere Tomàs
Anònim ha dit…
Merci Pere, però no convertim el seu putrefacte bloc en el fòrum per intercanviar les nostres opinions, he deixat constància del meu correu, perquè aquest xaval no em fa gens de por.

Contactem per correu, envia'm un correu Pere i parlem.

No seré tan imbecil com en Gil de donar el meu telefon fix per indymedia!!

Salut!
Fora Joan Gil!

Joan Díaz
Anònim ha dit…
Va postejar el seu telefon fix per indymedia?

Aquest nano és més imbècil del que em creia al principi. De fet pensant que és d'AEP tampoc es gens d'extranyar.

Ens parlem per mail, salut i canya contra Joan Gil!

Pere T.

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic