De "desafecció" res, i "alguns" col·lectius tampoc.

UNA REFORMA CONTESTADA

EL PERIÓDICO

CRÍTICAS
Samitier aludió durante su discurso a la "desafección" que algunos colectivos de estudiantes han mostrado por la adaptación del sistema universitario a las directrices del plan de Bolonia que ha de desembocar en la incorporación definitiva de España en el espacio superior de educación superior en el 2010. El rector en funciones de la UB, que celebrará elecciones el 6 de noviembre, advirtió de que la crítica, aun siendo legítima, no podía dar pie a "actitudes intolerantes", en referencia a las protestas llevadas a cabo este año en la UB y la UAB.

PRÉSTAMOS
Huguet también se refirió a la nueva estructura de los estudios, divididos en grados y másteres. Estos últimos también son a precios públicos, aunque más caros que las carreras de grado. Al respecto dijo que "hay que garantizar el acceso al sistema mediante medidas como los préstamos" para evitar "una ruptura social".

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Hi ha màsters privats que es vendran com a "oficials" tot i no ser-ho a la UAB. Hi ha màsters molt cars (6000 euros) a preus no populars però si públics. Això és elitització. I la resta, són opinions que no valen la pena escoltar. Els prèstecs no són beques. Són crèdits bancaris de tota la vida, la Banca farà negoci a la universitat i es reduiran les beques en el Segon Cicle (desapareixen).

Actituds intolerants? Mossos, cossos de seguretat privats, violència institucional, nul debat, etc.? A això es refereix? O vol generalitzar i dir que tots els crítics som uns violents? Si home! "Alguns" estudiants no estan en contra. Són gairebé tots i totes. Tots els referèndums que s'han dut a terme la majoria d'estudiants (més del 80% sempre) aposta per un No a Bolonya.

Ruptura social? Però si al cap i a la fi és el que voleu. Hi ha massa gent a la universitat, això és el que penseu, el que passa és que no us atreviu a dir-ho. Recordem que van prometre 50 milions per a Educació Superior.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic