Article d'Especial Bolonya seguint amb el que he exposat ja en aquest bloc

NOVETATS SOBRE FINANÇAMENT

Publicat per arxiubecaris a Setembre 23, 2008

Finançament universitari

Des de sempre una de les crítiques a la implementació de la LOU (EEES) va ser la manca de finançament. Sembla que, poc a poc, les coses es deixan clares: malgrat el gran salt que volen donar, la Ministra diu que no es retallarà el pressupost del Ministeri de Ciencia i Innovació. Tot seguit, sembla que els rumors diuen que, efectivament, tampoc pujarà. Aquesta és una nova prova de la gran aposta pel coneixement i les necessitats socials. I aquesta una altre veu “marginal” suaument crítica amb l’estat de les coses: El president de la Conferència de Rectors d’Universitats Espanyoles (CRUE), Ángel Gabilondo, sobre la Estratègia Universitat 2015 del Ministeri : “manifestó su “inquietud” sobre la financiación universitaria, y señaló que “en tiempos de crisis no es en educación y en universidades donde se deben hacer recortes presupuestarios, sobre todo, si se quiere cambiar el modelo económico”. (Europa Press).

Al Barcelonès

El miracle de la productivitat. De moment, la UAB presumeix de tenir el índex de productivitat més elevat de l’Estat. Encara pendent de fer l’anàlisi en detall ens permetem el luxe de xerrar de la cara fosca de l’èxit, pot ser cal donar una ullada a la pàgina de l’Assemblea contra la Precarietat i pot-ser també a la sentencia referent a l’acomiadament improcedent d’una professora a la Pompeu Fabra, una altre universitat amb prestigi. El resum de la sentència de la mà de l’Enric Canela:

“El Jutjat Social Número 3 de Barcelona ha condemnat la UPF a readmetre immediatament la professora Maria Dolors Obiols, en estimar que el seu acomiadament va ser injustificat.

Per altra banda, absol els tres càrrecs (el vicerector de professorat; el cap de l’àrea de Sociologia i un professor) del centre educatiu que van ser acusats d’assetjament laboral.

Maria Dolors Obiols treballava al departament de Ciències Polítiques i Socials feia 17 anys i, després d’encadenar diferents contractes, va ser acomiadada el juny passat amb l’argument que s’havia negat a firmar la pròrroga del contracte. La docent, que havia denunciat la seva irregular situació a la Inspecció de Treball, va decidir demandar llavors per assetjament laboral

La sentència sosté que la relació laboral de la professora s’ha de qualificar d’indefinida i que la seva desvinculació de la universitat no va ser un cessament, sinó un acomiadament i el jutge admet la petició de nul·litat de l’acomiadament perquè, al seu entendre, es van adoptar mesures de represàlia contra Obiols quan només estava defensant els seus drets a través de denúncies.”

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic