El català a la UAB, llengua en perill

18.07.2008 (web UAB.CAT)

El Consell de Govern, en la sessió del 17 de juliol, ha aprovat el Pla de llengües de la UAB: una aposta estratègica pel multilingüisme.

La Universitat Autònoma de Barcelona ha desenvolupat un pla per potenciar estratègicament el multilingüisme a la Universitat i donar resposta a les necessitats de gestió de llengües que representa l'espai europeu del coneixement en els àmbits de l'ús, la qualitat i els coneixements lingüístics.

El Pla pren com a punt de partida el compromís social de la UAB amb la llengua catalana com a llengua pròpia de Catalunya, i alhora aposta per la projecció internacional de la Universitat. Aquests dos plantejaments, lluny de ser antagònics, es reforcen mútuament: la llengua catalana només pot desenvolupar-se dins un marc que potenciï el plurilingüisme de les persones i, alhora, el multilingüisme ha d'esdevenir un dels trets d'identitat de la UAB, com a element de singularització en un context global.

En l'elaboració del Pla s'hi han introduït instruments de participació de la comunitat universitària, un fet innovador en l'elaboració de plans de política lingüística: un qüestionari de consulta, adreçat a tota la comunitat, i realitzat mitjançant un fòrum virtual en el qual es recollien aportacions; una jornada de treball oberta, organitzada en quatre sessions temàtiques, i un web on poder fer el seguiment del desenvolupament del Pla. A l'article"L'elaboració d'un pla de llengües a partir d'un procés participatiu: l'experiència de la UAB", publicat a la revistaLlengua i Ús (2008, 42), podeu consultar amb més detall les qüestions relacionades amb el desenvolupament i la metodologia del procés participatiu obert a tota la comunitat universitària.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic