Una interessant pregunta sobre els drets dels examens i una excel·lent resposta de les companyes i companys de l'ETC


El 70% dels alumnes d'un examen de problemes hem tret un 0. A la guia de l'estudiant no hi ha cap bibliografia i hi ha gent que treballa que no pot anar a classe. NO sabien quin percentatge valia la part de teoria ni la de problemes i a l'examen tampoc estava escrit. Llavors el professor li ha donat el pes que ha volgut per a suspendre just el 50% de tots els alumnes. Podem reclamar alguna cosa o impugnar l'examen?


johnny, Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials

Respecte al fet que part de la gent no pugui anar a classe, no hi ha res a fer. Les classes són presencials i el professor pot, fins i tot, exigir presencialitat per a superar l’assignatura.

Respecte a que el programa de l’assignatura no contingui la bibliografia ni el percentatge de les parts de l’exàmen; sí que és una qüestió reclamable. Us recomano fer-ho, en primer lloc, al professor i, en cas de no obtenir resposta satisfactòria, al coordinador de la vostra titulació o mitjançant instància oficial al director de l’escola (el full d’instància el proporcionen a suport logístic de la escola).

El fet que aquest dos aspectes siguin reclamables no vol dir que sigui un motiu susceptible de provocar un canvi en la nota mitjançant revisió d’examen. Suposo que sabreu que un cop feta la revisió ordinària d’exàmen (davant del mateix professor) hi ha la possibilitat de demanar una revisió extraordinària amb tribunal. És aquesta la via que podeu intentar, però ja us avanço que el procés és llarg i ho teniu complicat, ja que si un tribunal revisa la nota és normalment per motius de contingut, no de forma (que haurien de ser molt greus).

Juan Berasategui

Assessorament als estudiants

L'ETC és una bona ajuda a la UAB per als estudiants en assesorament, i volia deixar-ho de manifest amb aquest exemple.

BONES VACANCES!

Comentaris

Anònim ha dit…
El servei d'assesorament legal de l'ETC és bo, més que res perque en Berasategui s'ho curra un munt.
Ara, treure a partir d'aqui conclusions sobre les bondats de l'ETC per al moviment estudiantil em sembla excessiu.
En primer lloc, i amb això estic d'acord amb en Marti Marín, l'ETC hauria d'estar autogestionat pels estudiants els politzats i els no politizats però organitzats (p.e. CAU).

Els capos de l'ETC s'han destacat per intentar boicotejar i comprar als becaris de col·laboració que van voler fer vaga. No parlo dels curreles, sinó dels caps.

L'ETC no va fer cap declaració publica de rebuig de la càrrega del 4 de Març, ni en relació als expedients. Més be al contrari, en la nova adjudicació de beques de col·laboració ha operat un més que evident criteri polític (és a dir, denegació de beques sense motius objectius a persones destacades en les mobilitzacions). Molt interessant, tenint en compte la dessignació a dit de dues places a dos destacats membres de l'AEP (aquest deu ser el premi al bon comportament). Pot ser li pots demanar als teus responsables polítics perquè no pots ser tu un d'aquests becaris de suport i si ells.

En tercer lloc, la principal activitat de l'ETC està orientant-se als estudiants Erasmus, és a dir, a millorar l'imatge pública internacional de la UAB, no a donar un veritable suport al moviment estudiantil sense condicionar-lo. És a dir, durant el 6M "no feu pintades" i al mateix temps, no proporcionar papel de pancarta. La desaparició misteriosa dels cordils que lliguen les pancartes de la façana de l'edifici, per dir alguns exemples.

És a dir, és imprescindible la existència d'un centre logístic per a les reunions i la dotació de material als col·lectius estudiantils -és imprescindible si es vol millorar la participació democràtica a la universitat d'aquest sector-. Però no es elogiable fer servir aquesta logística al servei dels interesos polítics de l'equip de govern que es comporta amb els mitjans institucionals com si fos patrimoni propi.

Dit això, reitero la bona feina d'en Berasategui.

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic