Transcric una queixa de l'Elliot

És una queixa habitual d'algunes i alguns estudiants de la UAB, sobretot d'aquells i aquelles que intenten desvincular-se de la entitat bancària, que està vinculada inicialment al teu carnet d'estudiant sense que ningú t'hagi demanat res prèviament. Quan et donen el carnet de la UAB d'estudiant per fer ús dels serveis universitaris com la Biblioteca (tot i que ara hi pot entrar tothom amb un carnet d'estudiant de les ACUP), està vinculada a la Caixa Catalunya amb qui la UAB mantenia un conveni especial i preferent. Fins que la Caixa - molt actualment - ha volgut també posar al nas a la UAB a través de convenis i altres col·laboracions, i acabar amb el monopoli bancari (amb dues caixes) que tenia Caixa Catalunya al campus (una a la Vila Universitària i l'altre a la plaça Cívica), tenint ara un espai, una caixa de La Caixa també a la nostra universitat. Jo crec que d'entrada o totes les caixes tenen dret a tenir una caixa a la Vila, que no a un Campus universitari pròpiament dit (al costat de les facultats em sembla una falta de respecte), o cap. La utilitat del servei no només és pels habitants de la Vila ja que la UAB s'ha muntat un munt de paperassa que fa necessari passar més d'un cop per una caixa, i clar, si està propera ja tenen excusa per fer "xanxullos".

Queixa de l'Elliot:
Per cert Joan, t’ho comento com a estudiant de l’UAB. Porto tot el matí per intentar desvincular el meu carnet d’estudiant a Caixa Catalunya. Trobo vergonyós que pel fet de ser estudiant obligatòriament t’obrin un compte corrent amb una entitat bancària a la qual tu no tens perquè ser client ni voler tenir cap compte corrent amb ells…

D'entrada com tot banc o caixa, és difícil desvincular-se. Segurament el Defensor del Consumidor o la OCU tindrien molta feina amb aquestes "irregularitats" que passen massa sovint. És vergonyós. La excusa és que no costa res desvincular-se, però la publicitat gratuïta que ha fet la UAB i que segueix fent la UAB (perquè el carnet d'estudiant continua tenint el símbol de Caixa Catalunya i d'un carnet bancari), de la caixa quin sentit té? Doncs, que les empreses han entrat a la universitat i volen fer-hi negoci directe o indirecte, però volen fer negoci, que és el que fan sovint.

Molts companys però no li troben gaire importància, inclòs jo, però és part de la privatització exògena universitària.

Contestació a l'Elliot al seu bloc:

Veus. Aquesta és una de les crítiques dels més anti-Bolonya i en canvi, jo no li he trobat mai el què. És cert, costa molt desvincular-se. Alguna cosa ha de treure Caixa Catalunya per aportar finançament? Si no t’agrada aquest model. Benvingut a l’AEP! http://www.aep.cat XD

Jo em remeto als punts de l’AEP, USTEC, etc. Encara hi ha coses que no m’agraden com la separació de nens, que no es nombri com a servei públic, la llei elimina la referència als Consells escolars, etc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic