Resum Sessió informativa: Consell del Departament de Sociologia

Resum Consell de Grau de Sociologia (18 Juny, recopilació Tòful, PEF)

Agrair la informació al Cristòfol Torra de la PEF, únic representant d'estudiants present a l'acte d'avui. Molts ens hem excusat per culpa de l'examen de Ciència de l'Administració que es feia a la mateixa hora. Hi havia presents molts professors de molts departaments.

En resum s'ha parlat de la reforma educativa de la llicenciatura de llicenciatura que passarà a ser un grau i de reforçar el Tercer Cicle. El full informatiu era del Vice degà d'Ordenació Acadèmica.

S'ha parlat de mesurar els recursos disponibles. També s'ha esmentat la situació a d'altres facultats: Des de sociologia cal implicar-se més en la criminologia, es vol fer un Nou Grau de criminologia (la diplomatura de Criminologia és de Dret) tractat des de la sociologia: poden assumir alguns departaments més, cinc assignatures metodològiques, els estudis es volen redaptar pasant de 150 hores (diplomatura) a 240 hores aprofundint més en els temes, per tant és molt positiu; amb vessant sociològica i psicològica.
La Facultat de Relacions laborals on s'estan comprant estudiants per aprovar els graus (ho sé per fonts molt fiables) es vol que les dues titulacions (Sociologia i Relacions laborals) molt connectades. Les assignatures han passat de 4,6 crèdits a 6. S'han inserit dues noves assignatures optatives bastant generals. El Nou Grau equival a 819 hores.
Males notícies pel Campus de Sabadell on es passara de 4 assignatures i 10 grups passaran a 1 grup i una assignatura.
Parlant del Nou Grau d'Educació Social hi ha molt poca informació. De 6 titulacions es passarà a 4. El 28 de juny se sabrà el pla d'estudis com queda.
De al resta s'ha dit que de Ciències de la Comunicació van dir que quedarà reduït de 580 a 180 hores. 270 hores es quedaran en 120 hores. Lletres de 187 hores a 180 hores. Ciències de 90 hores a igual (90). I a T.M. de 100 hores també a 100 hores.

Parlant ja de Ciències Polítiques i Sociologia i de Xavier Rambla s'ha parlat del esborrany:
El Juliol vol deixar bastant enllestit el Nou pla d'estudis. El setembre vol intentar tenir el pla d'estudis ja acabat. Sobre la assignatura de Demagrafia un professor demogràf ha dit que un curs introductori de demografia i res més és una mica limitat. En Sociologia el 97% de la docència recaurà sobre els professors docents. S'insisiteix en la necessitat d'incorporar en el Grau de Socilogia la assignatura de SOciologia del Consum si s'ha de sacrificar alguna assignatura: Sociologia del Medi Ambient i la sostenbilitat, Sociologia de la desigualtat de gnerea, s'insisteix que és necessari que hi sigui.

El 10 de Juliol hi ha Consell del pla docent pel següent curs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic