Les meves propostes demà a la Assemblea

Els juntaris/es de la Assemblea representem tots i totes les estudiants, ens hagin votat o no, ja que la Assamblea, el model d'organització democràtic directe basat en l'activitat dels seus membres, representa tots i totes aquelles que hi són presents a les reunions setmanals de 2 o 3 hores i que poden estar-hi presents, et representa a tu, ja que si tu baixes a la Assemblea, que és oberta, tens la mateixa oportunitat de donar la teva veu i el teu vot quan no s'arriba a consensos.

La Assemblea, com sempre, l'òrgan democràtic més actiu de la Universitat Autònoma de Barcelona, es reunirà demà abans de la constitució de la Junta de Facultat. Evidentment tot i tractar de molts temes, es tractarà de la Junta de Facultat que tindrem a les 12 hores.

Les meves propostes són les següents:

1r. Elegir els membres de les Comissions tal i com ha passat i ha demanat el Marc que es fes, via correu electrònic.

2n. Demanar explicacions perquè ningú va ser ahir a la reunió Comissió discussió del Grau de Sociologia, ja que era molt interessant i cal que algú sempre hi sigui present per informar. Evidentment faré referència a la informació passada per la PEF de la mà del Tòful.

3r. Demanaré (si cal) disculpes per no ser present a la Assemblea que s'havia de fer aquest dimarts per tractar la reunió de l'anterior dimecres i preparar la reunió d'ahir. Valoraré positivament (si tinc temps) que la Marina i el Marc estiguessin disposats a fer-la.

4rt. Començaré donant la meva visió i la de l'estudiantat en general sobre el Pla Pilot i els Nous Graus de la Facultat. Exposaré que quan es faci es podria posar de manifest altre cop els resultats del Referèndum que va muntar la Assemblea de Polítiques i que va tenir una participació similar a les eleccions tot i la preparació nul·la de l'esdeveniment, clar exemple de participació, nivell de crítica i de democràcia dels estudiants a la nostra facultat [merci a tots i totes les votants, inclosos els del No]. Preguntarem que en pensen la PEF dels resultats ja que és un bon exemple de la crítica al Pla Pilot i de la voluntat de que no s'aprovin els nous graus per part dels estudiants. [Els recordaré - si cal -que pel sol fet de ser Grau ja és criticable, i que no cal saber el que porta dintre].

5è. Llavors exposaré el que l'Assemblea - a través dels seus juntaris i juntaries - hauríem de fer és dir tot de forma intercalada (si alguna cosa no la diem entre tots/es ja la diré jo personalment com a juntari ja que el torn obert de paraules és per impressions i valoracions personals i preguntes diverses).

6è. Crec que és important posar de manifest que la Junta no és un òrgan radicalment democràtic, primer perquè és representatiu no directe (no hi ha referèndums vinculants, no és ni tan sols participatiu), és estamental i el PDI funcionari està sobre representant. Tot i això un vot ponderat (antidemocràtic, un vot una persona hauria de ser un sistema proporcional i representatiu) limitat és bo perquè els estudiants com som el 80% de la comunitat educativa podria produir-se el "democràcia estudiantil, aprovat general", tot i que això ja és antidemocràtic i és no creure en l'esperit crític. També esmentaré que ara que la flexilibilitat laboral pot comportar que els professors ja no sàpiguen de pedagogia, ni d'experiència envers tal universitat, etc.; tampoc té sentit donar més valor al PDI funcionari perquè si a Nova Gestió Pública neo liberal farà que no hi siguin gaire temps, no té cap sentit la argumentació anterior.

7è. Criticarem la aprovació dels esborranys dels Nous Graus (inclòs el de Sociologia tot i que la documentació va variar durant tot el dia, jo vaig estar atent i no s'entenia res) per part del Consell de Govern el dilluns, en plena temporada d'exàmens, i amb un cordó de seguretat privada, Mossos i anti avalots en un espai públic i en un espai universitari, de forma impresentable. Dir que mentrestant els assemblearis dels dos sindicats actius i la CAF hi eren presents i criticaven aquesta falta de transparència i aquesta irregularitat en el procés (el Grau s'aprova a la Junta de Facultat!), altres com la PEF no van fer cap comunicat expressant la seva opinió. [Ho sento però els he de criticar, i ho he fet personalment, representen els estudiants i no es poden encantar]. Exposaré que això, per exemple, s'ha criticar des de CGT-UAB.

8è. Posar de manifest el Manifest impulsat pel Josep Ferrer (ex-rector UPF) i firmat per un professor de la casa per una Universitat Pública al servei de tota la Societat.

9è. Posar de manifest les veus crítiques sobre el Pla de Bolonya: el Rector de la UCM, el catedràtic de Teoria Política Miquel Caminal, etc.

10è. Exposar les noves matrícules. Les taxes augmentaran, com sempre per desgràcia, segons la Conferencia Política universitària, almenys per decència, espero que a la UAB sigui del 4,2% l'augment i no del màxim possible que és el 8,2%, ja vaig criticar a una reunió debat sobre el Pla Pilot que la matrícula de l'any passat va pujar per sobre del IPC! Posar de relleu que això és "Bolonya": directrius del "cost cero" i a la "universitat sobra gent" [el meu sindicat critica el frau fiscal dels que no van a classe, ni a exàmens o es matriculen perquè si i lluita per acabar amb això] tal com exposava la Comissió d'Economia de la UAB: "augment taxes degut a dèficit pressupostari".

11è. Valoraré jo personalment la millora pels discapacitats de la façana com un avenç social, en drets socials.

12è. Espero que la Assemblea cregui com jo que ens hem de posicionar a favor de la Vaga del PAS-Funcionari i exposar-ho públicament a la Junta de Facultat de Polítiques i Sociologia.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic