Exposat a l'Espai Comú: Màsters

Màsters: quins són públics (publicats al BOE, no t'assegura que siguin barats) i quins són privats?
[ Joan Gil Oliveras ] 22/06/2008 19:32

Comunicació (30 programes) privats ...................... 1 públic

Ciències ambientals (7 programes) privats................ 8 públics (especialitat biociències)

Cultura i Humanitats (19 programes) privats.............. 10 públics (especialitat de Història, filosofia i art)

Dret, Seguretat i Prevenció (12 programes) privats....... 5 públics

Economia i Empresa (27 programes) privats................ 5 públics

Educació (8 programes) privats.......................... 8 públics

Enginyeries i Tecnologia (13 programes) privats.......... 10 públics

Infermeria i Fisioteràpia (39 programes) privats......... 0 públics

Medicina (41 programes) privats.......................... 4 públics

Política i Societat (13 programes) privats............... 12públics

Psicologia (20 programes) privats......................... 7 públics

Turisme i Hostaleria (5 programes) privats............. Cap públic?

Veterinària (3 programes) privats...................... 5 públics

Us adjunto un quadre sobre la funció de la Educació en la mobilitat social (en aquest cas, in-mobilitat social). Això és pre-Bolonya, però amb Bolonya amb els preus més cars dels màsters (el PostGrau és el Segon Cicle, abans ho eren els dos últims anys de la llicenciatura) que passarà? Qui oferta aquests màsters? Hi haurà una competència entre aquests entre privades i públiques? Això vol dir que s'hauran de reduir costos (augmentar el preu del màster per portar professorat d'altres universitats, com passava amb alguns crèdits de lliure elecció caríssims)? S'especialitzaran les públiques en un tipus de màster i les privades en un altre? Estem donant ales a les privades perquè siguin quelcom? Entrem en un mercat (gràcies a l'ECTS) per perdre-hi?

Parlem de la VALIDESA dels màsters públics. Parlem amb PROPIETAT.
[ Joan Gil Oliveras ] 22/06/2008 19:43
Exposo el que em va explicar una persona molt cabrejada amb el tema:

"El 90% dels màsters ofertats a la UAB no tenen cap tipus de reconeixement públic. Els citats ministeris només reconeixen aquells a Títols ofertats públicament (els anomenats màsters oficials, 10% de tota la universitat)."

Això vol dir que s'ha d'anar en compte amb això.

"L'Administració diu que ja tenen màsters per completar els graus que estan implantant a osties, doncs no senyores/s. Es veu que el ministeri d'educació encara no en té cap constància exceptuant els ja existents, i mentrestant omplen la web de distints títols propis. Web d'un organisme que tóricament públic, fent ofertes de PRODUCTES PRIVATS. Productes d'empreses amb les que firmen contactes d'amagat."

Perquè els estudis post-llicenciatura no poden tenir el mateix preu (ALMENYS) que la pròpia llicenciatura? Quina raó d'excel·lència hi ha en aquest fet? Perquè em don la sensació que en un mercat laboral tan competitiu (i en el qual moltes persones disposen de títol universitari base) els privats seran els que són vàlids per a les empreses?

Parlem de la VALIDESA dels màsters públics. Parlem amb PROPIETAT (2).
[ Joan Gil Oliveras ] 22/06/2008 19:49
"Resulta que els estudis superiors que m'ofereixen no tenen validesa en lloc més que la UAB. I a sobre quan vaig a demanar-los informació em diun que tenen sortida, i resulta que això es can pixa, i ningú sap on porten. Perquè al no ser reconeguts oficialment, cap organisme els reconeix. Però es clar, ens preguntarem que perquè els ofertaran llavors, doncs la sortida esdevindrà cap a l'empresa/es que els financia que si t'ho reconeixerà ja que saps molt bé com són i el que en demana"

Ho sigui, una universitat la servei de "tota" la societat.

"Els màsters i postgraus no oficials no són becats per cap organisme públic (ni ensenyament CAT, ni ministeri d'Espanya). I com es poden pagar aquests, doncs molt senzill DEMANANT un crèdit. I no cal que us parli del coneixement i el contingut de les matèries del que es doten..."

Crèdit? Els màsters no hi ha beques oi? Hi ha beques-préstec oi? A si, allò que tothom ha vist com a tan positiu però que és l'engany més absolut, i després de la ANECA, és el meu enemic públic número 1...

A si! Crèdits bancaris de tota la vida - ara sense interessos (de moment, quan hàgim de competir amb altres universitats ja veurem, quan els bancs vulguin fer quelcom davant la crisis econòmica ja veurem)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic