Quan la independència és un mal ús d'un grup social

A qui beneficia la independència?

Aquesta ha de ser la pregunta. Per algun motiu es porta a terme? N'hi haurà molts, així, hi haurà molta cohesió social entorn la decisió de començar una Nova Etapa Històrica pel País Català.

Però qui guia la independència? I qui mobilitza? Qui "mou els fils" de la independència? La dreta o la esquerra. La Esquerra mobilitza, alguna d'aquesta esquerra, vol Independència i Socialisme, l'altre Independència i Comunisme, i l'altre Independència i Estat del Benestar capitalista. La dreta però què vol? Dit d'una altra manera, que volen els burgesos? Si fos per ells ja seriem independents, perquè ara volen ser independents, el mercat no estava a Europa abans, que ha canviat, CiU està la oposició, la dreta no governa? Potser serà això. No hi ha tants beneficis per als empresaris catalans, i si molts "xanxullos" entre familiars socialistes, etc. Bé, és el que toca.

Podem donar l'exemple de Bolívia, estarem totalment d'acord que no a tot arreu la descentralització és bona si és un país petit, és innecessària. Tot i això, tot i que no és el mateix context tampoc té que ser quelcom negatiu per a Santa Cruz, etc.

Doncs si, que ho és de negatiu. Ha estat usat per la població rica "ex-colonitzadora" per continuar mantenint els privilegis sota els recursos més importants de l'Estat "bolivarià". La dreta ha usat la autonomia. Pel seu benefici. Anem doncs en compte amb Catalunya i la seva independència.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic