L'estat espanyol actual

L'estat espanyol, com tot Estat-Nació modern ha volgut conduir la societat per la unificació nacional espanyola. Sobretot allà on el nacionalisme perifèric té més força. No obstant, no ho ha aconseguit. Tot i això, poc li falta. Cada cop hi ha més persones que "passen" del nacionalisme, sigui espanyol o perifèric, cada cop hi ha més atacs interns per acabar amb C.A. "nacionals", cada cop s'intenta a través de mentides, demagògia i moltes males intencions, acabar amb la certa autonomia que té la ideologia nacionalista als pobles de l'Estat espanyol. Tot i que critiqui el fet, el nostre company, el Franki, ha estat condemnat a dos anys de presó per extraure la bandera de l'estat de l'edifici de l'Ajuntament. Com en moltes altres vegades, no em sumo a l'actuació del jove, però evidentment si que em sumo al suport popular moral en contra d'aquesta condemna desmesurada. Cal tenir clar que en pensem sobre el tema, i donar suport quan calgui. Avui a les 18h hi ha una manifestació. No obstant no hi podré assistir. Des d'aquí però el meu suport al Franki!

Tornant al tema, i a l'Estat espanyol de les Autonomies. Cal recordar que les lluites nacionals han aconseguit competències (descentralització, capacitat d'autogovern i autogestió dels recursos, etc.) però no un Estat plurinacional. I en aquest primer aspecte tampoc s'ha avançat "lo" suficient com per estar-ne contents.
A més, la decadència del Govern ZP, molt esperançador però sense model alternatiu al neoliberalisme i al patriotisme espanyol comporta que gent com jo ens desenganyem del projecte federalista ja que a l'estat no trobem suport. Per molt que el Castells faci jugades mestre per aconseguir un millor finançament i un grup propi del PSC.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic