Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia? (Part 2) Autor de l'article: Joan Gil i Oliveras Continuo l’article redactat amb el mateix títol, com a segona part. En aquesta, em centraré en el que indica el filòsof Byung-Chul Han en “L’agonia de l’eros” (2012) i en “Capitalismo y pulsión de muerte” (2019). El filòsof, preocupat per la societat/cultura de la vigilància, de l’excessiva positivitat i de la transparència, expressa com alguns valors culturals actuals, algunes dinàmiques socials, estan minvant la salut mental de la població mundial. Dit d’una altre forma, com el sistema neoliberal està generant majors maldecaps en termes de salut emocional de moltes persones que podrien recuperar-se d’un trastorn, mantenir-se sanes o conviure de forma normalitzada amb problemàtiques de salut mental sense aquesta estructura socioeconòmica i cultural que ens oprimeix. Alguns dels mantres que ens estan fent mal són el <<Tu pots!>>: ...
Comentaris
Per enllaços he arribat al teu blog. Crec que el mateix que tu (tornem a coincidir) "Felicitats A Lídia Puigvert". Estic literalment flipant dels ‘arguments’ d’aquest home... M'ha cridat molt l'antenció el "La prostitución está ejerciendo una labor social (…) porque da satisfacción a una necesidad fisiológica” (…potser és que les dones que exerceixen la prostució ‘voluntàriament’ han de menjar i no tenen altres alternatives?)
Quina vergonya, Espanya ja no serà el primer pais de la UE amb el major nombre de joves aturats, sinó que també un dels que tindrà el major postríbul.
Quanta feina queda per devant, no serà fácil però hem d’estar convençut que amb bons arguments, i sobretot, INFORMACIÓ DE VERITAT i EXPERTS QUE EN SÀPIGUEN DEL TEMA, podrem acabar amb aquesta lacra social i tot el negoci que hi ha darrera….
Salut Joan!
Emi