Les notícies més destacades (a 27 de gener)

El company Nuñez a punt per la seva secció esbojarrada.
Abans havia fet les notícies amb mi, tan seriosament
com vam poder.
Vaig afegint al bloc la secció de "Les notícies més destacades de la setmana" del mes anterior. Les darreres ocasions de febrer, la companya Gemma i en Nuñez, van substituïr a la nostra amiga Laura, que per problemes de transport no va poder assistir i acompanyar-nos tampoc en la secció informativa.

En aquest cas emperò, parlem del primer programa de l'any que va ser a finals del mes de gener.

Notícia comarcal / Manresa
Comença la capitalitat de Manresa, Capital de la Cultura Catalana
Dissabte passat al Kursaal de Manresa diferents artistes de la comarca pertanyents a diferents branques artístiques com la dansa, el circ, el cant coral i la música es van reunir per dur a terme l'acte ignaugural a aquest teatre. L'actuació de dues sessions el van poder veure centenars de manresans i bagencs i va ser el colofó del primer dia oficial de capitalitat de la ciutat de la Cultura Catalana escollida l'any passat.
Per altra banda, durant tot el dia es van produïr diferents activitats culturals a recintes tancats i pels carrers de Manresa com una passejada dels Gegants de la ciutat.

Notícies de l'Estat / Corrupció política
El jutge de la Gurtel i el jutge del cas del Palau de la Música acrediten que el PP i Convergència es van finançar il·legalment
Aquesta setmana hi hagut la finalització dels judicis de la Gurtel que implicaven al PP en una xarxa de corrupció política, organitzada pel seu ex tresorer Barcenas. De fet, la trama valenciana de la Gurtel ha acabat amb les declaracions d'alguns testimonis exposant que l'ex president valencià i del PP de Valencia, Francisco Camps, havia estat el coordinador de tota la trampa corrupta.
Per part de Convergència i Unió, ha quedat demostrada la relació d'alts antics dirigents del partit amb la trama de corrupció del Palau de la Música. Així com s'ha obert mediàticament el punt de mira sobre Ferrovial, empresa que suposadament rebia sucosos contractes del govern de la Generalitat de Catalunya presidit per Jordi Pujol; i que els pagava amb comissions a dirigents del partit. Convergència ha quedat demostrat doncs, que com el Partit Popular es va finançar il·legalment; a través del Palau de la Música.
Cal esmentar que l'ex president Artur Mas, amb alts càrrecs durant aquella època, només va assistir al judici com a testimoni i no com a investigat/imputat.

Notícia nacional catalana / Procés sobiranista / Presos polítics
Aquest dimarts es produïrà el primer debat d'investidura en el que el Parlament català hauria d'escollir el nou president del govern català
Aquest dimarts 30 el nou president del Parlament Roger Torrent ha convocat el ple del Parlament perquè es produeixi el debat d'investidura. Presentarà a Carles Puigdemont com a candidat a la presidència amb més avals parlamentaris, tal i com el reglament estableix. No obstant això, la presència del president a l'exili comporta moltes incògnites, com s'ha comentat en els mitjans de comunicació aquestes setmanes, entre les quals, si finalment hi assistirà. El Ministre d'Interior espanyol Zoido ha mobilitzat a diferents forces de seguretat pública perquè això no es produeixi i ha presentat recurs al Tribunal Constitucional espanyol desobeïnt la recomanació del Consell d'Estat que defensa la invioabilitat del diputat electe enfront una possible reiteració en el suposat delicte del qual se l'està investigant per proclamar la República catalana en la darrera sessió parlamentària de l'anterior legislatu

Notícies poc destacades o censurades / Govern a l'exili / Procés sobiranista
Carles Puigdemont pronuncia una conferència a Dinamarca en ple exili a Brusel·les
El president del govern a l'exili, Carles Puigdemont ha viatjat de Bèlgica a Dinamarca per oferir una conferència en que hi va haver un plural i encès debat entre diverses veus contràries al Procés sobiranista català. Mentrestant, el govern espanyol va demanar al jutge Lamela a través de fiscalia que demanés reactivar l'euroordre, un sistema pel qual es pot detenir un suposat delinqüent d'un país en un altre estat europeu. No obstant això, el jutge ho va desestimar atenent-se a motius polítics. De fet, cal recordar que l'euroordre enviada a Bèlgica quan el president es va exiliar en la seva capital, Brusel·les, no va ser resposta positivament; i per tant és un factor que s'hauria de tenir en compte en aquesta decisió judicial.

Notícies internacionals / Seguiment de Veneçuela
L'Asssemblea Nacional Constituent veneçolana proclama la convocatòria d'eleccions a nou president del país
Després del fracàs del diàleg amb la oposició antichavista, Nicolàs Maduro continua el seu full de ruta per, tal i com diu ell, millorar el present i futur del país i construïr un marc de pau. Tal i com indica la llei veneçolana, la legislatura de president de la República Bolivariana de Veneçuela finalitza l'any vinent. Per això, el president Maduro ha convocat noves eleccions a la presidència del país. El projecte del president s'hi juga el futur. La oposició al govern del país llatinoamericà pretèn tornar a guanyar unes eleccions, després d'aconseguir la majoria al parlament veneçolà. Encara però, han de trobat un candidat de consens. Per part del chavisme oficial, Nicolàs Maduro es tornarà a presentar a la presidència del país.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic

A la UPF es consenteix el "mobbing"?