Informació i enllaços bàsics sobre les retallades universitàries

  • Sobre els dos Consells de Govern de la UAB boicotejats:

Governar o perdre el temps?

Si algú volia demostrar la tesi que l’actual governança universitària és un desori i que cal anar cap a gestions executives, avui en deu haver pres nota: per evitar una mesura, cal rebentar el ple que l’ha de de votar : Ja es va fer amb els plans d’estudis de Lletres i avui s’ha repetit. (Ja tinc les bombes fètides a punt per quan s’hagi de pactar la normativa de contractació amb els sindicats!)

http://especialbolonya.wordpress.com/2011/04/15/consell-govern-14-abril-bloquejat-cobertura-informativa/

 Una concentració de 200 persones va bloquejar per segon cop la celebració del Consell de Govern de la UAB, aquesta vegada a les instal·lacions a l’Hospital de Sant Pau. Treballadores i estudiants van impedir que la la UAB prengués les mesures d’aplicació de les retallades, que posen en perill més 300 llocs de treball i comprometen el futur de la qualitat docent, serveis i caràcter públic de la universitat.
Els ajustos econòmics de les universitats

Sembla que la premsa va ajustant xifres. Llegeixo que el govern de la Generalitat retallarà aquest any 144 milions a les set universitats públiques catalanes, motiu pel qual cada centre ha obert taules negociadores per concretar unes retallades que, segons els sindicats, afectarà les plantilles laborals de docents i d’administració i serveis. 

Comunicat CGT sobre la retallada a universitats

Els darrers dies, diferents mitjans de comunicació han donat per fet que la Generalitat retallarà 140 milions d’euros a les universitats catalanes, prop de 40 milions dels quals corresponen a la UAB. Tot com sempre: accés, per a la majoria, limitat i fragmentari a la informació de la situació real de la UAB i de l’entramat empresarial que alguns han muntat en benefici propi . (fundacions, mestratges i cursos cogestionats amb empreses, spin-offs o el que sigui, inclosos tractes amb des de fa anys empreses vinculades amb el conglomerat militar)
https://especialbolonya.wordpress.com/2011/04/13/consell-de-govern-uab-13-abril-2011-retallades-i-comunicats/

UGT PLANTA CARA!
Tota la comunitat ha rebut aquest matí una carta de la Rectora explicant la seva versió dels fets escaiguts ahir en la sessió del Consell de Govern.
UGT vol manifestar el seu rebuig davant les justificacions de la persona que, lluny de posicionar-se al costat de tots els treballadors de la entitat de la qual n’és la màxima responsable, tira pilotes fóra i pràcticament tracta de “gamberros” als prop de 200 treballadors que van voler una cosa tan senzilla com fer sentir la seva veu davant aquells que els volen tancar la boca.
"La tristeza no vuelve inteligente. En la tristeza estamos perdidos. Por eso los poderes tienen necesidad de que los sujetos sean tristes. La angustia nunca ha sido un juego de cultura, de inteligencia o de vivacidad. Cuando usted tiene un afecto triste, es que un cuerpo actúa sobre el suyo, un alma actúa sobre la suya en condiciones tales y bajo una relación que no conviene con la suya. Desde entonces nada en la tristeza puede inducirlo a formar la noción común, es decir, la idea de algo común entre dos cuerpos y dos almas." Gilles Deleuze.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Article "Salut mental i capitalisme: Què en diuen les dades i certa filosofia?"

Gràcies per ser el meu amic

Resum de la setmana: Els estudiants diuen No al Pla de Bolonya i Vaga de fam a la UAB